yoga nidra

Satyananda Yoga Nidra este o metodă sistematică de relaxare completă pe toate planurile: fizic, mental și emoțional. În timpul practicii, omul pare a fi adormit, dar conștiința funcționează la un nivel mai profund.

Yoga Nidra este o practică care își are rădăcinile în tradiția tantrică. Traducerea literală ar fi „somn profund, în care conștiința este unificată”. Scopul practicii yoga nidra este de unificare a stării de conștiință interioară cu starea de conștiință exterioară.

De obicei, practicile de meditație se fac stând în posturi precum padmasana sau siddhasana, însă Yoga Nidra este practicată întins pe spate, în timp ce corpul este complet relaxat.

Yoga Nidra are două funcții benefice: prima funcție este cea de îndepărtare a oboselii și de revigorare a corpului, iar cea de-a doua, de îndepărtare a tensiunii mentale și de refacere a elasticității minții. Tot bagajul informațional zilnic se depozitează în subconstient și, în timp, acesta are o influență negativă asupra mentalului. Așa cum o casă trebuie măturată zilnic pentru a fi menținută curată, pentru a avea o personalitate normală, deșeurile mentale care se acumuleaza zilnic în subconstient trebuie îndepărtate. Yoga Nidra realizează acest lucru extraordinar: îndepărtează anomaliile mentale, făcând astfel loc progresului spiritual.

Majoritatea oamenilor cred că, dacă dorm profund noaptea, sunt relaxați, dar aceasta nu este relaxare. Somnul odihnește corpul, însă Yoga Nidra odihneste atât corpul, cât și mintea.

Înregistrare Yoga Nidra

Pentru a vă putea bucura de beneficiile Yoga Nidra acasă, vă oferim o scurtă înregistrare audio cu durata de 11 minute, în limba engleză. Pentru a o descărca, dați click dreapta pe link-ul de Download și alegeți opțiunea „Save as”.