avisek-majumdarSn. Mangaldharma (Avisek Majumdar)

Născut în orașul Chittaranjan, lângă Calcutta, în estul Indiei, Avisek a  fost inițiat încă din copilărie în Mantra Yoga și Dhyana (meditație) de către Sw. Gahananandaji Maharaj (Președintele Misiunii Ramakrishna, Belur Math).

Dupa absolvirea Facultății de Electronică și Comunicații, s-a dedicat studiului științei Yoga sub directa supraveghere a maestrului său, Swami Niranjanananda Saraswati, la Școala de Yoga din Bihar, India. A fost inițiat în Karma Sanyasa, primind numele spiritual Mangaldharma.

Sn. Mangaldharma este profesor acreditat de Yoga ca urmare a cursului de la Sivananda Ashram, Kerala, India. Deține diplomă în Masaj Ayurvedic de la Centrul Internațional Yoga Vedanta din Kerala. A urmat Cursul de Prim Ajutor de la St John Ambulance din New Delhi și s-a calificat în Reflexologia Thai a piciorului la școala de Masaj Thailandez din Chang Mai, Hong Kong.

A organizat workshop-uri de wellness pentru diferite organizații guvernamentale și non-guvernamentale și a ținut cursuri de Yoga pentru studenți de diverse naționalități în timpul șederilor sale în Hong Kong, Macau, Philippines, China, Sri Lanka, Maldives, Mauritius, India și România.

Karuna Tirtha (Cristina Lorincz)

Karuna TirthaUna dintre cele mai experimentate studente ale Şcolii de Yoga Prakriti, Karuna Tirtha a început studiul yoga în anul 2008, avându-l ca profesor pe Sn. Mangaldharma. În anii ce au urmat, ea a călătorit de mai multe ori în India, vizitând ashram-urile din Rikhia şi Munger. A fost iniţiată în Mantra (2011) şi în Jignasu Sannyasa (2012) de către Swami Niranjanananda Saraswati.

În anul 2014 a studiat timp de 6 luni în cadrul cursului Yogic Studies 1, susținut de Satyananda Yoga Academy Europe, experiență ce a dus la o înţelegere mai profundă a practicilor yoga de bază.

Înclinația către știința mantrelor au determinat-o să urmeze cursul de „Mantra, Havan și Swara retreat”, la care a participat în Ashramul din Rikhiapeeth în iulie 2016.

Cursurile de mantre și repetițiile de kirtan coordonate de Karuna Tirtha se adresează tuturor celor care doresc să experimenteze o altă ramură din yoga, și anume bhakti yoga. Unul din obiectivele acestei ramuri este canalizarea și exprimarea pozitivă a emoțiilor.

Sn. Kantirupa (Antonia Rasovan)

antonia rasovanAntonia a început să practice Satyananda Yoga în 2011, cu Sn. Mangaldharma (Avi). Chiar de la prima clasă, a ştiut că aceasta este o cale pe care o va urma. Cu dedicare şi determinare, şi-a continuat călătoria explorării acestui sistem de yoga prin participarea, în fiecare an, la diverse programe în Ashramurile Satyananda Yoga din India. În 2012 a primit iniţierea în mantra de la Swami Niranjanananda. În 2016 a urmat cursul de Instructor de Yoga organizat de Ashramul Satyananda Yoga din Grecia, în cadrul căruia şi-a însuşit valorile sistemului Satyananda Yoga. În 2017 a primit iniţierea în Karma Sanyasa. Acum, Antonia (sau Kantirupa, cum îi este numele spiritual) împărtăşeşte cunoştinţele asimilate în aceşti ani, în diversele cursuri pe care le ţine în Timişoara.


Profesori invitați

Şcoala de Yoga Prakriti a avut privilegiul de a invita o serie de instructori avansaţi de yoga (acharyas) pentru a susţine cursuri într-o paletă variată de subiecte. Suntem recunoscători instructorilor care au vizitat centrele noastre din Timişoara şi Bucureşti şi care au împărţit aspecte din cunoaşterea şi inspiraţia lor studenţilor români.

swami mudrarupaSwami Mudrarupa Saraswati este medic, terapeut yoga şi profesor al Satyananda Yoga Academy Europe. Ca discipol al lui Swami Niranjananda, el a trăit timp de 10 ani în India şi a predat la Bihar Yoga Bharati, prima academie de yoga din lume. Ca medic şi terapeut cu o înaltă pregătire, el îmbină metodele vestice de tratament cu învăţăturile străvechi ale yoga şi ayurveda. Swami Mudrarupa nu este numai un academician, ci el este şi o personalitate atractivă, un om cu un echilibru interior şi un simţ al umorului efervescent, care cuceresc imediat auditoriul.

Swami Omgyanam Saraswati este professor al tradiţiei Satyananda yoga ce serveşte cu dedicare misiunea maestrului său, în calitate de sannyasin. Ea predă meditaţia tantrică şi yoga nidra la niveluri avansate. A obţinut pregătirea necesară în India, unde, ca discipol al lui Swami Niranjananda, a fost profesor la Bihar Yoga Bharati. În prezent, ea îndrumă centrul Satyananda Yoga din Belgrad, alături de Swami Mudrarupa, fiind simultan şi membru al corpului profesoral al Satyananda Yoga Academy Europe. Swami Omgyanam este înzestrată cu o personalitate fascinantă care are puterea de a inspira prin modestia şi vasta sa experienţă.