Prakriti School of Yoga organizează în fiecare toamnă o excursie în ashramurile fondate de Swami Satyananda în India. Excursia se adresează studenților care doresc să ia contact cu sursa acestei tradiții de yoga, să trăiască pentru o vreme într-un mediu spiritual, să primească inspirație de la maeștrii acestei tradiții. Mediul din ashram și stilul de viață simplu, disciplinat, favorizează introspecția, cunoașterea de sine și ajută la eliminarea blocajelor de care nu suntem conștienți atunci când trăim în societate.

Învățăturile pe care le primește oricine vizitează aceste ashramuri nu sunt neapărat teoretice, intelectuale, ci mai degrabă experiențăe personale, care trezesc treptat cunoașterea din interior. Șederea în ashram pentru o perioadă permite înțelegerea principiilor de bază din yoga pentru a putea fi implementate apoi în viața de zi cu zi, „dincolo de saltea”.  Accentul se pune pe karma yoga, yoga acțiunii, o cale utilă pentru purificarea minții și a inimii.

Ganga Darshan Ashram

Ashramul Ganga Darshan este situat într-o frumoasă zonă cu vedere la Gange, în Munger, statul Bihar, Nordul Indiei. În 2004, Dr Abdul Kalam, președinte al Indiei, a numit Munger “Orașul yoga”, datorită rolului pe care acest loc l-a avut în răspândirea yoga la nivel mondial. Swami Satyananda a fondat aici, în anul 1964, Bihar School of Yoga, pornind astfel misiunea de a propaga beneficiile acestei științe pentru omul modern. Viziunea lui s-a îndeplinit, sistemul Satyananda Yoga fiind recunoscut la nivel internațional pentru abordarea științifică, sistematică și practică, potrivită omului modern. Ashramul Ganga Darshan a evoluat pe parcursul anilor într-un centru dinamic de studiu, vizitat de oameni din toate colțurile pământului.

>>Website

Rikhiapeeth Ashram

Dacă ashramul din Munger este dedicat studiului și pregătirii riguroase în yoga, cel din Rikhia are ca activitate centrală seva, sau serviciul altruist. Ashramul Rikhiapeeth este situat într-una din cele mai slab dezvoltate zone ale Indiei, în ținutul rural al statului Jarkhand. Activitățile ashramului sunt direcționate spre ajutarea sătenilor prin oferirea de sprijin material, educație, încredere în propriile forțe și oportunități să devină sustenabili. La Rikhiapeeth,  sloganul “Servește. Iubește. Dăruiește” (Serve. Love. Give), inspirat de Swami Sivananda, este trăit ca stil de viață atât de locuitorii permanenți ai ashramului, cât și de numeroșii vizitatorii din India și din străinătate, care vin aici în număr mare. Ashramul din Rikhia atrage ca un magnet oameni din toată lumea, datorită misiunii sale și a vibrațiilor spirituale de care se bucură locul.

>>Website