În această eră în care avem atenția mereu disipată și un stil de viață agitat, traiul conștient ne poate oferi un salt spre fericire și regăsirea de sine. În perioada 10-12 martie 2017, Prakriti School of Yoga vă invită la primul workshop de yoga tradițională condus în Romania de Swami Sivamurti, emisarul în Europa al Școlii de Yoga din Bihar, una dintre cele mai prestigioase școli de yoga din India.

Majoritatea oamenilor urmează cursuri de yoga și sunt familiarizați cu idea că yoga implică posturi fizice, practici de respirație, relaxare și meditație. Acestea sunt în mod clar elemente fundamentale pentru modul în care funcționează yoga, dar yoga este cu mult mai mult decât atât. Yoga oferă un set complet de instrumente pentru a trăi conștient, pentru a gestiona schimbările și pentru a trăi viața la potențial maxim. Când yoga începe să se reverse din orele de curs săptămânale în viața de zi cu zi, devine parte a unui proces de transformare. Yoga ajunge să facă parte din stilul nostru de viață și începem să trăim mai conștient. Astfel devenim mai capabili să ne păstrăm echilibrul interior, să facem față suișurilor și coborâșurilor vieții și în general să trăim mai creativ, mai pozitiv, cu mai mult optimism și o mai pronunțată dimensiune spirituală.

A trăi conștient înseamnă a trăi cu atenție, a fi capabili să ne observăm pe noi înșine, viața noastră și lumea din jurul nostru. Înseamnă a ne observa cu viu interes toate acțiunile, de exemplu felul în care stăm, felul în care mergem, vorbim, simțim, gândim, judecăm, dăm importanță lucrurilor, acționăm, reacționăm, ne formăm obișnuințe, facem alegeri, ne formăm convingeri, ne stabilim scopuri etc. Devenim drashta, observatorul. A adopta poziția observatorului este cheia pentru a trăi conștient și pentru a descoperi cine suntem cu adevărat. „Cunoaște-te pe Tine Însuți”, cum au spus vechii greci. Urmând pașii spre o viață trăită conștient unul câte unul, venim în contact cu aspecte ale noastre mai profunde și nerezolvate și accesăm căi de a trăi o viață mai bogată și mai împlinită. Pe măsură ce progresăm, ne exersăm abilitatea de a observa și reflecta și învățăm să discernem mai bine motivele reale și modul de acțiune cel mai potrivit în raport cu momentul, locul și circumstanțele.

„Sunteți perfecți, dar nu sunteți conștienți de asta. Scopul vieții este să deveniți conștienți de sta nu la nivel intelectual, ci prin experiență.” (Swami Satyananda Saraswati)

„Conștientizarea creează un spațiu de unde putem observa imparțial ce se întâmplă în mintea noastră și în jurul nostru. Pe măsură ce ne lărgim conștientizarea, nu mai suntem afectați de propriile gânduri și emoții și astfel putem face alegerile și lua deciziile potrivite. Acest spațiu ne permite să ne distanțăm și să vedem mintea cu mai multă claritate.” (Swami Sivamurti Saraswati)

„Yoga are de oferit ceva unic și anume modalitatea de a deveni conștient de sine pentru a evolua în viață. Acesta este cel mai important mesaj al yoga.” (Swami Niranjanananda Saraswati)

PROGRAM

Având loc în ambianța exclusivistă a complexului Stejarii Country Club, evenimentul va avea deschiderea vineri, 10 martie, la ora 19:00 și va continua pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, 11 și 12 martie, între orele 9:00 și 18:00, cu o aprofundare a învățăturilor și practicilor sistemului Satyananda Yoga.

Seminarul are un accentuat caracter practic și este ideal pentru a crea o transformare în viață și pentru a întări obiceiurile de viață constructive și durabile.
Unicitatea acestui workshop constă în accentul pus nu atât pe transmiterea de informații, ci pe crearea unei experiențe. Participanții vor practica asane (posturi de yoga), pranayama (tehnici de respirație), meditația și yoga nidra (tehnici de relaxare și accesare a subconștientului). De asemenea, vor asista la sesiuni de satsang depre cum yoga poate fi implementată chiar și dincolo de aceste tehnici, în viața de zi cu zi, prin dezvoltarea unei atitudini pozitive și optimiste, înțelegerea cauzelor pentru care acționăm așa cum o facem, găsirea unor modalități de a fi în controlul unor situații neplăcute, mai degrabă decât să fim controlați de acestea și multe altele.

INVITAT

Swami Sivamurti s-a născut în Australia și este discipol al lui Swami Satyananda Saraswati, unul dintre cei mai proeminenți yoghini ai Indiei moderne, promotorul unui sistem de yoga care integrează în fiecare practică dimensiunea fizică, psihologică și spirituală. Swami Sivamurti a fondat Satyanandashram Hellas în 1978 și de atunci s-a dedicat transmiterii disciplinei Satyananda Yoga în Grecia și zona Balcanica. În 1993 a fost recunoscută drept „Acharya of Yoga” (maestru în yoga) de către IYFM (International Yogic Fellowship Movement), iar în 2015 a fost invitată ca maestru la Yoga Vidya Council, organizație care își propune să păstreze nealterate tradiția și învățăturile yoghinilor iluminati.

COST

90 euro / 410 lei
Persoanele care ne confirmă înscrierea până pe data de 15 februarie beneficiază de 15% reducere. Costul cu reducere va fi 75 euro / 340 lei.

ÎNSCRIERI

Pentru a vă înscrie, vă rugăm să completați formularul de mai jos.

ADRESĂ

Stejarii Country Club
Str. Jandarmeriei, nr. 14A, sector 1, București
www.stejariicountryclub.ro

PERSOANĂ DE CONTACT

Avisek Majumdar
Prakriti School of yoga
0723 347 206
contact@satyanandayoga.ro

PARTENERI

stejarii logo Logo-namaste-india-festival-300px Logo Fitness Scandinavia School