Școala de Yoga Prakriti se ghidează după urmatoarele principii:

1) Respectăm valorile morale, sociale, culturale și religioase ale studenților noștri; nu facem discriminări bazate pe sex, vârstă, orientare sexuală, handicap, rasă, religie sau convingeri politice.

2) Nu-i încurajăm și nu-i forțăm pe studenții noștri să-și schimbe stilul de viață sau să renunțe la responsabilitățile lor sociale și personale pentru a participa la cursurile de yoga. Yoga nu urmărește să creeze dezechilibru în viața noastră, ci să aducă mai multă armonie. De asemenea, yoga nu este o modalitate de a ocoli problemele noastre, ci o cale pentru a găsi mai multă claritate și discernământ pentru a le putea rezolva.

3) Pentru noi, relația profesor-elev are prioritate mai presus de orice alt tip de relație. Îi respectăm pe studenți și nu încercăm să ne folosim de autoritatea conferită de statutul de îndrumător/profesor pentru a-i manipula sau influența pentru propriul nostru câștig.

4) Promovăm numai beneficiile realiste pe care le oferă practica yoga și încercăm cât mai mult posibil să evităm orice declarații înșelătoare sau senzaționale, ce pot exploata emoțiile sau temerile studenților.

5) Orice forma de comportament sexual (discurs, gesturi și comportamente seducătoare, inclusiv contactul fizic de natura sexuală) între profesor și studenți este inacceptabilă.