Călătorie spirituală în India

Prakriti School of Yoga vă invită la o călătorie spirituală de 14 zile care îmbină beneficiile şederii în ashram cu experienţa vizitării câtorva din cele mai fascinante locuri din India.

Ashram

calatorie spirituala ashram rikhia

Ashramul este un loc în care mergi pentru o scurtă perioadă de timp pentru a-ţi accelera evoluţia spirituală Swami Satyananda

Rikhiapeeth Ashram

Patanjali-Ashram rikhiapeeth calatorie spirituala
Rikhiapeeth este situat în ținutul rural al statului Jharkhand. Sloganul “Servește. Iubește. Dăruiește” (Serve. Love. Give), inspirat de Swami Sivananda, este trăit ca stil de viață atât de locuitorii permanenți ai ashramului, cât și de numeroșii vizitatorii din India și din străinătate, care vin aici în număr mare. Activitățile ashramului sunt direcționate spre ajutarea sătenilor prin oferirea de sprijin material, educație, încredere în propriile forțe și oportunități să devină sustenabili. Ashramul din Rikhia atrage ca un magnet oameni din toată lumea, datorită misiunii sale și a vibrațiilor spirituale de care se bucură locul.

Ganga Darshan Ashram

bihar-yoga-bharati
Ashramul Ganga Darshan este situat într-o frumoasă zonă cu vedere la Gange, în Munger, statul Bihar, Nordul Indiei. Swami Satyananda a fondat aici, în anul 1964, Bihar School of Yoga, pornind astfel misiunea de a promova beneficiile acestei ştiințe pentru omul modern. Viziunea lui s-a îndeplinit, sistemul Satyananda Yoga fiind recunoscut la nivel internațional pentru abordarea științifică, sistematică și practică, potrivită omului modern. Ashramul Ganga Darshan a evoluat pe parcursul anilor într-un centru dinamic de studiu, vizitat de oameni din toate colțurile pământului.

Shram înseamnă muncă, a munci. Ashramul a fost creat ca un loc în care lucrezi pe două planuri. Pe plan extern (în bucătărie, în grădină, etc) şi în acelaşi timp, pe plan spiritual. În esenţă, scopul este să devii conştient de fiecare acţiune şi să te concentrezi pe îndeplinirea ei cât poţi de bine, fără să aştepţi un câştig personal. Karma Yoga este o cale utilă pentru purificarea minții și a inimii.

karma
Şederea în ashram îţi oferă şansa să trăieşti un stil de viaţă diametral opus faţă de cel cu care eşti obişnuit:

  • Rutina zilnică este în armonie cu ritmurile naturii. Programul începe odată cu răsăritul soarelui şi se termină seara, după apusul soarelui.
  • Mâncarea este simplă şi hrănitoare, vegetariană, gătită în stil indian.
  • Cazarea este în camere cu paturi multiple, în condiţii minime de confort.
  • Folosirea telefoanelor mobile nu este permisă.
  • Dimineaţa, seara, precum şi în timpul meselor, se practică mauna(abţinerea de la vorbire).
samadhi
ashram excursie 2016
“In atmosfera calmă, liniştită şi modestă a ashramului, poţi să decizi ce vrei să fii. Mintea ta devine ca o pânză curată şi poţi să decizi ce vrei să pictezi pe ea, de ce eşti capabil şi ce poţi să faci. ”
În timpul şederii în ashram vom avea şansa de a participa la Festivalul Navaratri. În India, tranziţiile dintre primăvară-vară şi vară-toamnă sunt considerate conjuncturi climatice şi astrologice importante la nivel macrocosmic şi microcosmic. Se spune că această perioadă, când natura se schimbă, este deosebit de favorabilă pentru transformarea interioară a omului, facilitând depăşirea condiţiilor negative, distructive şi cultivarea unor calităţi pozitive, armonioase.
calatorie ashram 2016 (3)

Varanasi

varanasi calatorie spirituala 2016

varanasi-rasarit-3
Varanasi, cunoscut şi sub numele de Banares sau Kashi, este capitala spirituală a Indiei. Situat pe malul Gangelui, este unul din cele şapte centre importante de pelerinaj pentru indienii de religie hindusă.
“Benares e mai vechi decât istoria, mai vechi decât tradiţia, chiar mai vechi decât legenda şi arată mai vechi decât toate la un loc” Mark Twain
Seara, asistăm la ceremonia Aarati pe ghat (treptele care coboară în Gange). În zorii dimineții, admirăm răsăritul soarelui într-o plimbare pe râul sacru. În timpul zilei, vizităm câteva din miile de temple străvechi, precum şi Sarnath, loc în apropiere de Varanasi unde Buddha a ţinut primul discurs şi a enunţat principiile Dharmei.
“Oraşul iluminează adevărul şi revelează realitatea. Nu îmbogăţeşte viziunea cu noi miracole, ci îţi permite să vezi ceea ce există deja. Locul unde această lumină intersectează pământul se numeşte Kashi” Diana L. Eck

Ganga-Arati

Delhi, Agra şi Kolkata

akshardham_visitor_information_banner
Orice călătorie în India ar fi incompletă fără o vizită la Taj Mahal, mausoleul din marmură albă construit de împăratul Shah Jahan în amintirea soţiei sale. La sosirea şi plecarea din India, ne bucurăm de o zi în Delhi (vizităm Templul Akshardham şi Lotus Temple), respectiv Kolkata (vizită la Belur Math, sediul Misiunii Ramakrishna, timp pentru cumpărături şi incursiune în gastronomia bengaleză).

Detalii practice

Perioada
Itinerariu
Zbor internaţional
Însoţitor
Costuri
Înscriere
Dacă ți-a plăcut acest articol, recomandă-l prietenilor tăi.Share on Facebook0Email this to someone